Ingrijirea auto de primavara: masuri ce trebuie luate de proprietarii autovehiculelor

ulei mercedes
Care sunt principalele tipuri de ulei de motor?
aprilie 27, 2017
Show all

Ingrijirea auto de primavara: masuri ce trebuie luate de proprietarii autovehiculelor

ingrijire auto

La ora actuala, cand timpul pare sa nu ne mai ajunga, prezenta unui autovehicul in viata noastra pare sa fie un ajutor de nadejde pentru a ne eficientiza activitatile zilnice. Daca va numarati printre persoanele care sunt mandri proprietari ai unei masina marca Mercedes Benz, atunci in mod definitoriu va bucurati de nenumarate avantaje oferite de modelele acestui brand.

Totusi, temperaturile calduroase par sa ne bata la usa si aceasta schimbare de vreme trebuie in mod cert luata in calcul atunci cand vine vorba despre cele mai bune modalitati de ingrijire a propriei masini.

Asadar, ingrijirea auto de primavara este nu doar un obicei recomandat de specialisti, ci o adevarata necesitate in cazul in care aveti in posesie orice autovehicul, mai ales Mercedes Benz.

Care sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul in ingrijirea auto de primavara pentru masina ta?

Pentru ca un autovehicul sa functioneze corespunzator, dar si pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de o masina ce arata ca noua, atunci este mai mult decat important sa tineti cont de o serie de sfaturi utile in acest sens, asa cum sunt:

 1. Stergatoarele masinii: nu este un secret ca marea majoritate a persoanelor aleg sa foloseasca lichidul de spalare destinat parbrizului pentru a indeparta zapada sau gheata depuse pe stergatoare pe perioada iernii. Totusi, aceasta nu este tocmai o decizie inteleapta deoarece setul de stergatoare se va uza mult mai repede, motiv pentru care in fiecare primavara ar trebui sa luati in calcul achizitia unor noi astfel de produse.

 

 1. Becurile autovehiculului: pe timp de zi, dar mai ales pe timpul noptii sau in caz de ceata, becurile unei masini cu siguranta nu sunt de neglijat. Asadar, odata cu venirea sezonului calduros nu strica sa apelati la un service specializat in Mercedes Benz pentru a verifica buna functionare a acestora.

 

 1. Nu sunt deloc putine cazurile in care locurile de parcare cele mai dorite sunt deja ocupate atunci cand ajungeti acasa de la serviciu, motiv pentru care parcati masina in zone indoielnice, asa cum sunt spatiile din preajma copacilor. Asadar, pentru ca masina dumneavoastra petrece suficient timp la umbra copacilor sau in preajma unor plante mai inalte, cel mai recomandat ar fi ca odata cu topirea zapezii sa apelati la ajutorul unui service auto care sa verifice daca frunzele sau alte impuritati similare nu au ajuns in locuri nedorite din interiorul masinii dumneavoastra.

 

 1. Geamurile masinii: una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta soferii in perioada primaverii tine de deschiderea dificila a geamurilor autovehiculului. Daca credeti ca acestea nu functioneaza intr-o maniera corespunzatoare, nu incercati sa identificati pe cont propriu problema, deoarece s-ar putea sa afectati si mai grav Cel mai indicat este ca personalul specializat din cadrul unui service auto (de preferat care sa fie destinat brandului Mercedes Benz) sa verifice acest aspect si sa gaseasca cele mai bune solutii de rezolvare, astfel incat sa deschideti geamul usor si fara alte zgomote produse.

 

 1. Revizia sezoniera de primavara: orice sofer responsabil trebuie sa stie faptul ca este necesara efectuarea unei revizii auto in perioada de primavara si, de asemenea, in toamna. Asadar, un service auto specializat va va oferi o serie de servicii in acest sens, mai mult decat necesare, precum:

ingrijire auto

 • spalarea integrala a caroseriei (cu o atentie deosebita acordata sasiului, precum si zonelor mai vulnerabile din imprejurul rotilor, deoarece in perioada iernii utilizarea solutiilor corozive antiderapare vor afecta caroseria)
 • schimbarea anvelopelor: daca pe parcursul iernii aveati nevoie de anvelope de iarna, atunci si sezonul calduros necesita anvelope dedicate, schimb ce trebuie efectuat de un personal specializat si cat mai profesionist
 • verificarea cu atentie a functionarii sistemului de racire al motorului
 • verificarea functionarii sistemului de aer conditionat, precum si luarea masurilor necesare pentru igienizarea sa
 • efectuarea unor proceduri de mentenanta a sistemelor de inchidere ale autovehiculului
 • verificarea minutioasa a starii directiei, dar si a suspensiei.

 

Asadar, orice model de autovehicul din gama Mercedes Benz necesita atentia, precum si cele mai bune solutii de ingrijire, pentru a-i oferi proprietarului sau cea mai buna experienta a condusului. Daca va intereseaza detalii amanuntite despre serviciile pe care le oferim, va asteptam pe site-ul nostru: www.diagnozamb.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum!
Locatie